contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpa De Miel Umplut Cu Carnati, Salvie Si Cascaval

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Iată-mă, după aproape 2 luni de absenţă, că am reintrat în bucatărie, ca să prestez iarăşi prin domeniul culinar!
Şi asta pentru că, nevastă-mea, făcând o inspecţie prin micuţul meu congelator, a mai descoperit pe lângă nişte iepuri, fazani, prepeliţe etc. şi o pulpă de la mielul de la Paşti!
Aşa că, vom pregăti astăzi această minunată bucăţică de carne. Şi avem nevoie de:
Ingrediente (o pulpiţă de miel, e cam pentru 4-6 persoane):
1 pulpă de miel
3 linguri de ulei de măsline extravirgin
2 linguri de parmezan ras
2-3 crenguţe de salvie (în funcţie de cât e mărimea frunzelor)
2-3 căpăţâni de usturoi, mărunţit
200 ml de vin alb sec
200 ml de supă de pui
100 g de cârnaţi uscaţi şi afumaţi
80 g de şunculiţă
100 g de salam uscat
100 g de muşchi file
1-2 linguriţe de boia dulce (pentru culoare)
1-2 frunze de dafin
Sare şi piper
Câteva crenguţe de coacăze roşii pentru decor
Preparare:
Spălăm pulpa şi o uscăm cu prosoape de hârtie. O dezosăm.
Tăiem mărunt cârnaţii şi salamul şi feliem subţire şunca şi muşchiuleţul!
Carnea o întindem bine şi începem să o umplem cu preparatele din carne, salvie şi parmezan.
O rulăm pe lung şi o strângem cu o sfoară de bucătărie (din păcate eu n-am avut o sfoară şi m-am folosit de o aţă obişnuită de cusut! De culoare albă!!!)
Asezonăm ruloul de miel cu sare şi piper, dar şi cu boia dulce de ardei.
Adăugăm întro tigaie uleiul de măsline şi-l încingem. Ruloul obtinut, îl prăjim câte 5 minute pe fiecare parte. Adăugăm în uleiul din tigaie şi usturoiul, pentru a-şi lăsa aroma.
Acoperim tigaia cu o folie de aluminiu şi o introducem la cuptorul încălzit la 180°C pentru 40 de minute. Scoatem tigaia din cuptor, îndepărtăm folia, stropim ruloul cu vinul alb, adăugăm şi supa, frunzele de dafin şi o punem la cuptor pentru încă 30 de minute, fără folie. Putem adăuga şi coacăzele roşii, pentru un gust puţin acrişor.
Scoatem carnea din cuptor. O lăsăm să se odihnească 10 minute, timp în care sosul rămas în tigaie, îl mai lăsăm pe foc pentru a mai scădea puţin.
Feliem ruloul de miel şi serviţi-o, după gust cu o garnitură de cartofi la cuptor sau legume preparate în zeama de la friptură, etc (în funcţie de preferinţele fiecăruia).

Pulpă de miel umplută cu cârnaţi, salvie şi caşcaval … Done!
POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:


Articol recomandat de icrenegre.blogspot.com