Pulpa De Miel Umplut Cu Carnati, Salvie Si Cascaval
articol scris de Marcel blog marcel-iorga.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iată-mă, după aproape 2 luni de absenţă, că am reintrat în bucatărie, ca să prestez iarăşi prin domeniul culinar!
Şi asta pentru că, nevastă-mea, făcând o inspecţie prin micuţul meu congelator, a mai descoperit pe lângă nişte iepuri, fazani, prepeliţe etc. şi o pulpă de la mielul de la Paşti!
Aşa că, vom pregăti astăzi această minunată bucăţică de carne. Şi avem nevoie de:
Ingrediente (o pulpiţă de miel, e cam pentru 4-6 persoane):
1 pulpă de miel
3 linguri de ulei de măsline extravirgin
2 linguri de parmezan ras
2-3 crenguţe de salvie (în funcţie de cât e mărimea frunzelor)
2-3 căpăţâni de usturoi, mărunţit
200 ml de vin alb sec
200 ml de supă de pui
100 g de cârnaţi uscaţi şi afumaţi
80 g de şunculiţă
100 g de salam uscat
100 g de muşchi file
1-2 linguriţe de boia dulce (pentru culoare)
1-2 frunze de dafin
Sare şi piper
Câteva crenguţe de coacăze roşii pentru decor
Preparare:
Spălăm pulpa şi o uscăm cu prosoape de hârtie. O dezosăm.
Tăiem mărunt cârnaţii şi salamul şi feliem subţire şunca şi muşchiuleţul!
Carnea o întindem bine şi începem să o umplem cu preparatele din carne, salvie şi parmezan.
O rulăm pe lung şi o strângem cu o sfoară de bucătărie (din păcate eu n-am avut o sfoară şi m-am folosit de o aţă obişnuită de cusut! De culoare albă!!!)
Asezonăm ruloul de miel cu sare şi piper, dar şi cu boia dulce de ardei.
Adăugăm întro tigaie uleiul de măsline şi-l încingem. Ruloul obtinut, îl prăjim câte 5 minute pe fiecare parte. Adăugăm în uleiul din tigaie şi usturoiul, pentru a-şi lăsa aroma.
Acoperim tigaia cu o folie de aluminiu şi o introducem la cuptorul încălzit la 180°C pentru 40 de minute. Scoatem tigaia din cuptor, îndepărtăm folia, stropim ruloul cu vinul alb, adăugăm şi supa, frunzele de dafin şi o punem la cuptor pentru încă 30 de minute, fără folie. Putem adăuga şi coacăzele roşii, pentru un gust puţin acrişor.
Scoatem carnea din cuptor. O lăsăm să se odihnească 10 minute, timp în care sosul rămas în tigaie, îl mai lăsăm pe foc pentru a mai scădea puţin.
Feliem ruloul de miel şi serviţi-o, după gust cu o garnitură de cartofi la cuptor sau legume preparate în zeama de la friptură, etc (în funcţie de preferinţele fiecăruia).