Pulpa De Miel Macerata La Cuptor
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pentru aşa delicatesă
Nu aşteptaţi Paştele viitor
Să se mai tot găsească miel
Prin piaţă, prin congelator…
Ce iti trebuie (poza1):
- 1 bucata pulpa de miel
Pt macerat:
- 100 ml ulei de masline
- 1 pahar vin rosu
- 2 lingurite de cimbru uscat
- 2 lingurite maghiran
- sare, piper
- 3-4 catei de usturoi pisat
- 1 lingurita miere
- boabe de piper rosu
- cateva foi de dafin
Plan de lucru:
- amestecam condimentele (cu usturoiul pisat) intr-un bol (poza 2). Adaugam vinul si uleiul de masline (poza 3). Acoperim carnea cu acest amestec de condimente (poza 4)
- acoperim cu o folie si lasam la frigider macar 24 ore.
- Dupa timpul de racire, asezam carnea intr-un vas termorezistent, turnam baitul in care a stat si mai putem turna un pahar de vin si un pahar de apa (poza 5).
- Acoperim cu folie de aluminiu (poza 6) si lasam la cuptor pentru circa 40 minute. Apoi dam folia la o parte si mai lasam la rumenit inca maxim o ora (poza 7).
- Pofta mare! (poza 8 )
Timp de preparare: 150 minute (fara a include timpul cat sta la frigider pt macerare)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita