Pulpa De Miel La Cuptor In Stil Mediteranean
articol scris de svladu blog vladubucataru.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ca de obicei ma tot incurcam prin congelator de o pulpa de miel de la paste, care am tot amanat sa o fac, in cautare de retete perfecte :). Am gasit pe un blog una interesanta si m-am hotarat sa o fac!
Spre deosebire de alte retete, aceasta cred ca e cea mai lunga reteta de pe blogul meu (care se cheama blog de retete simple si rapide)!
Ziua 1
Am scos pulpa din congelator si am bagat-o in frigider, sa se decongeleze ca la carte!
Ziua 2
Am facut un sos bazat pe ulei de masline 100ml, o lingurita de oregano, o lingurita de rosmarin (de preferabil proaspat tocat) si o lingurita de menta uscata. Am amestecat bine cu uleiul si am turnat pe pulpa si am frecat-o peste tot! Apoi am pus folie si am lasat-o la frigider !
Ziua 3 - ultima
De dimineata am scos pulpa si am adaugat peste ea sare, piper proaspat macinat (alb cu rosu) si zeama de la o lamaie. Apoi am invelit-o in folie de plastic alimentara si am introdus-o iar la frigider.
Pe seara cand am venit de la birou, am asezat pulpa intr-o tava ceramica, am mai introdus prin ea niste usturoi si am bagat-o la cuptor la 180 grade, convectie, 50 de minute, impreuna cu cartofii Jacket Potatoes.
Dupa ce s-a copt, friptura arata extraordinar :
De mentionat ca pe la minutul 30 am adaugat un paharel de vin rosu peste ea (motorina de casa).
Am servit-o cu cartofi Jacket Potatoes (cartofi in folie de aluminiu) si cu un vin rosu, sec si vechi, exact ca la carte!
Spre deosebire de alte retete, aceasta cred ca e cea mai lunga reteta de pe blogul meu (care se cheama blog de retete simple si rapide)!
Ziua 1
Am scos pulpa din congelator si am bagat-o in frigider, sa se decongeleze ca la carte!
Ziua 2
Am facut un sos bazat pe ulei de masline 100ml, o lingurita de oregano, o lingurita de rosmarin (de preferabil proaspat tocat) si o lingurita de menta uscata. Am amestecat bine cu uleiul si am turnat pe pulpa si am frecat-o peste tot! Apoi am pus folie si am lasat-o la frigider !
Ziua 3 - ultima
De dimineata am scos pulpa si am adaugat peste ea sare, piper proaspat macinat (alb cu rosu) si zeama de la o lamaie. Apoi am invelit-o in folie de plastic alimentara si am introdus-o iar la frigider.
Pe seara cand am venit de la birou, am asezat pulpa intr-o tava ceramica, am mai introdus prin ea niste usturoi si am bagat-o la cuptor la 180 grade, convectie, 50 de minute, impreuna cu cartofii Jacket Potatoes.
Dupa ce s-a copt, friptura arata extraordinar :
De mentionat ca pe la minutul 30 am adaugat un paharel de vin rosu peste ea (motorina de casa).
Am servit-o cu cartofi Jacket Potatoes (cartofi in folie de aluminiu) si cu un vin rosu, sec si vechi, exact ca la carte!