Pulpa De Miel Cu Rozmarin La Cuptor
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
nimic complicat. primavara carnea de miel e cea mai frageda, asa ca acum e cel mai bun moment sa-ti faci cea mai buna friptura de miel, stii tu, din aia lipicioasa-de-degete.
eu o fac simplu, fara prea multe condimente. la final, pune-ti alaturi un pahar de pinot noir. minunat. pofta buna.
eu o fac simplu, fara prea multe condimente. la final, pune-ti alaturi un pahar de pinot noir. minunat. pofta buna.
ingrediente(4 persoane):
- o pulpa de miel
- un kg de cartofi noi
- 2 lamai
- 3 crengute de rozmarin
- o capatana de usturoi
- sare, piper, ulei de masline
pulpa de miel cu rozmarin la cuptor
- fa cateva gauri cu un cutit in pulpa de miel si indeasa acolo cate un catel de usturoi si putin rozmarin. sareaza, pipereaza.
- spala cartofii fara sa le cureti coaja. pune-i in tava cu cativa catei de usturoi si rozmarinul rupt frunzulite. presara sare.
- aseaza pulpa peste cartofi si stropeste totul cu zeama de lamaie si ulei de masline.
- da la cuptorul incins la temperatura medie(180 de grade) 60-80 de minute in functie de cat de suculenta iti place friptura.
- testeaza carnea intepand-o cu un cutit in partea cea mai groasa in directia osului.