contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpa De Curcan La Cuptor Cu Piper Colorat (roasted Turkey Leg With Coloured Peppercorns)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Nu stiu daca va mai aduceti aminte povestea puiului umplut de acum o luna. Puiul il primisem pentru testare de la un distrubuitor de hrana pentru animale de curte, care va deschide in curand mici bacanii cu produse de la tara, inclusiv carne de pasare. Respectivul distribuitor a luat sub aripa sa cativa mici fermieri, carora le furnizeaza hrana vegetala fara hormoni si antibiotice (deci si fara faina de oase). V-am spus atunci parerea mea (foarte buna) despre pui. Dar nu v-am spus despre ce distribuitor e vorba. Asta pentru ca nimeni nu mi-a impus sa le fac reclama, daca nu-mi doream sau daca nu-mi placea produsul lor. Eu am asteptat putin sa testez si curcanul, asa ca acum va pot spune cu mana pe inima ca puteti cumpara de la ei fara grija. Agroland se numeste distribuitorul si de la ei am mancat cel mai bun curcan ever! Pana acum am gatit ciorbita din oase, snitele din piept si pulpa (pe care o prezint azi) la cuptor. De fiecare data mancarea a iesit gustoasa, carnea e suculenta si se gateste in timp optim. Imi doresc sa-si deschida magazine in cat mai multe locuri, pentru ca pe mine m-au castigat de clienta. 
 

Pulpa de curcan la cuptor cu piper colorat
Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 1 pulpa mare de curcan (sau 2 mai mici)
  • 4 catei de usturoi
  • cate 1 lingurita piper alb, verde, rosu, negru
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 5 linguri ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare:
  • Incalzeste cuptorul la 180 C
  • Jumatate din boabele de piper se pun intr-un mojar cu o lingurita de sare  si se sfarama putin. Se amesteca bine cu restul de boabe si 2 linguri de ulei. Unge pulpa de curcan cu amestecul acesta pe toate partile..
  • Pune pulpa intr-o tava adanca si nu foarte mare (cat s-o cuprinda bine). Toarna deasupra restul de ulei. Toarna vinul si apa langa pulpa. Pune inauntru cateii de usturoi. 
  • Acopera tava bine cu folie de aluminiu si pune-o in cuptor pentru o ora. La sfarsitul acestui timp carnea trebuie sa fie aproape facuta (furculita sa intre usor in ea, dar sucurile care ies sa fie inca rosiatice).
  • Scoate folia de aluminiu si mai lasa carnea in cuptor 20-30 de minute.
  • Friptura aceasta este picanta, asa ca pentru copii e bine sa razuiti crusta de piper.
  • Ca garnitura, va recomand cartofi si dovleac la cuptor