contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpa De Curcan La Cuptor, Cu Cuisoare Si Scortisoara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Recunosc, mie imi place mult carnea de curcan, indiferent daca e vorba despre snitele, ciorba, friptura sau piftie. Pentru ca am avut in congelator niste pulpa de curcan, in week-end am zis ca e cazul sa ma joc putin cu ea. Iar din aceasta joaca, a iesit o friptura foarte aromata si suculenta, de sa iti lingi degetele, nu alta...



Daca va este pofta, incercati-o, nu e grea si cu siguranta nu o sa va para rau. Aveti nevoie de o pulpa superioara de curcan, 2-3 linguri de ulei de masline, 1 lingura de ulei de susan (sau de nuci), 50 ml de visinata, cate un praf de nucsoara, curry, cimbru, busuioc si rozmarin, 2 lingurite de boia (dulce sau iute, dupa gust), 6-7 cuisoare, 1/2 lemn de scortisoara, sare si piper dupa gust.
Se spala bine carnea si se tamponeaza cu un prosop curat, sa nu mai ramana apa. Se cresteaza usor partea fara piele. Puneti uleiul in tava, asezati pulpa cu pielea in jos, si condimentati cu sare si piper dupa gust. Presarati apoi nucsoara, curry, cimbrul si visinata si lasati 5-6 minute sa patrunda aromele. Acoperiti apoi carnea cu 2-3 litri de apa si dati la copt in cuptorul incins, reducand focul la minim. Lasati cam 40 de minute, apoi scoateti din cuptor, intoarceti pulpa cu partea cu piele in sus, si presarati restul condimentelor (busuiocul, rozmarinul si boiaua). Adaugati in zeama cuisoarele si lemnul de scortisoara rupt in 2-3 bucati si bagati din nou la cuptor. Lasati cam 20 de minute la foc mic, apoi dati focul mai tare si lasati inca 5-10 minute sa se rumeneasca frumos carnea. Cand scoateti din cuptor, turnati cateva linguri de zeama peste pulpa, ca sa se fragezeasca.




O puteti servi cu garnitura de cartofi copti, sos de ciocolata si citrice si salata de sfecla rosie.