contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpa De Curcan Cu Cartofi Noi La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Postez aceasta reteta cu dedicatie pentru mamicile care vor sa petreaca cat mai mult timp alaturi de nazdravanii/nazdravalele lor.
Reteta este una din preferatele mele din mai multe motive :
1. se prepara foarte rapid, nu e nevoiede prea multa migala,
2. carnea se fragezeste foarte mult iar cartofii preiau din savoarea carnii,
3. nu trebuie sa prepar garnitura separat
4. este o reteta care o prepar pentru cel mic dar care este foarte potrivita si pentru cei mari ,
5. se pot face foarte mule variatii pe tema aceasta, fie prin schimbarea condimentelor, fie prin adaugarea altor legume
6. as mai putea gasi si alte motive dar mai bine ma apuc de scris reteta pana nu se trezeste maimutica jucausa :)

 


Cand gatesc pentru intreaga familie ( 2 adulti si un ingeras mic) folosesc :
- o pulpa superioara de curcan
- jumatate de kg de cartofi noi
- o lingurita cu varf de boia dulce
- 1/4 lingurita de piper macinat
- 1/4 lingurita sare( sau mai mult, in functie de gust)
- 3 linguri de ulei
- putina apa

Cartofii se spala bine si se curata de coaja, apoi se taie in sferturi. Eu prefer cartofi foarte mici, pe care ii las intregi, dar de data asta nu am avut decat de dimensiune medie. Coaja nu o inlatur de tot, ci doar o curat bine cu un burete de sarma de bucatarie pe care il folosesc doar in acest scop. Astfel cartofii vor pastra putin din coaja, iar la cuptor se va transforma intr-o crusta frumoasa.
Carnea se portioneaza si se adauga imptruna cu cartofii intr-un vas de cuptor cu capac. Peste acest amestec se adauga boiaua, piperul, sarea si uleiul si se amesteca bine astfel incat toate bucatelele sa fie acoperite de sos condimentat. Se adauga apa ( circa un centimetru jumatate masurat de la fundul vasului) cu grija sa nu spalam condimentele de pe cartofi/carne. Cu alte cuvinte turnam incet apa pe peretele vasului, de preferat intr-un loc in care nu sunt inghesuiti prea multi cartofi.
Se acopera vasul cu capac si se lasa la cuptor la foc mediu pana cand se rumeneste carnea. In timpul acesta s-a evaporat cam jumatate din apa iar cartofii s-au fragezit foarte mult si au preluat din gustul de carne.
Acesta este meniul nostru in perioadele in care durerile de dintisori nu se impaca cu pofta de mancare... Iar daca piciul mofturiciul face nazuri, atunci tigrisorul mancacios papa tot! Fugi de-aici tigrisor, baietelul vrea papita :)

Articol recomandat de ebunatati.blogspot.com