Pulled Pork - O Minune Americana!
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Porcu-i o treaba minunata in general - asta-i clar! Mai ales iarna, mi se pare ca uneori it can't get any better ca o bucatica suculenta de porc! Porcul asta "pulled" insa, e un fel de rege al porcilor din farfurie, va promit! We're talking about art here! Unde mai pui ca e asa de simplu de facut - foolproof yumminess!
Vine taman din Sudul Americii reteta asta - mi-o si inchipui pe Scarlett O'Hara savurand o portie in timp ce visa la Ashley (yes, big "Gone with the Wind" fan here ;). E prima data cand am incercat-o dar indraznesc sa spun ca a iesit exact cum trebuie si regret doar ca n-am descoperit minunatia mai devreme!
Treaba se intampla in felul urmator:
Se ia o bucata frumoasa de ceafa de porc (de 1 kg, asa - cat sa sature vreo 6 mancai) si se freaca bine cu un maglavais obtinut din:
1 ceapa rosie,
1 ardei iute mic,
3-4 catei de usturoi,
3 linguri de zahar brun,
1/2 ceasca de otet din vin,
3 linguri ulei de masline,
cate 1 lingurita de:
-oregano,
-paprika afumata,
-piper
+ cateva cuisoare
+ 1 lingura de sare.
Toate astea se mixeaza in robot pana rezulta o pasta putin iute, putin dulce, putin acrisoara si super-aromata.
Cum va zisei, se unge temeinic porcaria cu pasta asta pe toate partile, dupa care se tranfera intr-o punga de plastic si se lasa la rece sa se-mbete de arome. Bine-ar fi sa uitati de ea peste noapte, dar la noi a fost foamea cam mare si n-am lasat-o la odihna decat fro' 3 ore si tot delicioasa a iesit!
Puneti animalu' intr-o cratita cu peretii grosi (ceaunul primit zestre, in cazul meu ;), turnati o ceasca de apa peste, acoperiti bine cratita cu folie de aluminiu - ca sa se coaca incetisor in aburi si sa nu evadeze vreun pic de aroma - bagati-o la cuptor la foc miiiiic (vreo 150 grade) si uitati de ea timp de 4-5 ore.
Asta- i tot si sa vedeti numa' ce minune rezulta! Cand e gata porcaria, e asa de frageda si suculenta ca pur si simplu se dezintegreaza cand o atingi.
Dupa cum ii zice numele, pasul final e sa desprinzi porcu' in fasii cu o furculita => pulled pork.
Fasiile le servesti intr-o chifla, alaturi de salata de varza si niste castraveciori murati. American soul food at it's best!
Vine taman din Sudul Americii reteta asta - mi-o si inchipui pe Scarlett O'Hara savurand o portie in timp ce visa la Ashley (yes, big "Gone with the Wind" fan here ;). E prima data cand am incercat-o dar indraznesc sa spun ca a iesit exact cum trebuie si regret doar ca n-am descoperit minunatia mai devreme!
Treaba se intampla in felul urmator:
Se ia o bucata frumoasa de ceafa de porc (de 1 kg, asa - cat sa sature vreo 6 mancai) si se freaca bine cu un maglavais obtinut din:
1 ceapa rosie,
1 ardei iute mic,
3-4 catei de usturoi,
3 linguri de zahar brun,
1/2 ceasca de otet din vin,
3 linguri ulei de masline,
cate 1 lingurita de:
-oregano,
-paprika afumata,
-piper
+ cateva cuisoare
+ 1 lingura de sare.
Toate astea se mixeaza in robot pana rezulta o pasta putin iute, putin dulce, putin acrisoara si super-aromata.
Cum va zisei, se unge temeinic porcaria cu pasta asta pe toate partile, dupa care se tranfera intr-o punga de plastic si se lasa la rece sa se-mbete de arome. Bine-ar fi sa uitati de ea peste noapte, dar la noi a fost foamea cam mare si n-am lasat-o la odihna decat fro' 3 ore si tot delicioasa a iesit!
Puneti animalu' intr-o cratita cu peretii grosi (ceaunul primit zestre, in cazul meu ;), turnati o ceasca de apa peste, acoperiti bine cratita cu folie de aluminiu - ca sa se coaca incetisor in aburi si sa nu evadeze vreun pic de aroma - bagati-o la cuptor la foc miiiiic (vreo 150 grade) si uitati de ea timp de 4-5 ore.
Asta- i tot si sa vedeti numa' ce minune rezulta! Cand e gata porcaria, e asa de frageda si suculenta ca pur si simplu se dezintegreaza cand o atingi.
Dupa cum ii zice numele, pasul final e sa desprinzi porcu' in fasii cu o furculita => pulled pork.
Fasiile le servesti intr-o chifla, alaturi de salata de varza si niste castraveciori murati. American soul food at it's best!