Puiul Provensal
Sursa Puiul provensal
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
retete clasice din anii 1935, care intr-adevar te fac sa iti lingi degetele...
reteta de azi e simpla si gustoasa, voi reveni desigur si cu alte minunatii...
asadar:
Ingrediente:
600-700 pulpe superioare, dezosate
1 ceapa mica
1 pahar vin alb
5-6 rosii tocate( fara pielite sau seminte)
2-3 catei usturoi
o mana buna de masline negre feliate
patrunjel
puiul se taie cubulete, se sareaza si pipereaza apoi se tavalesc bucatile in faina...
puiul se rumeneste putin intr-o lingura de ulei...
apoi se adauga ceapa tocata subtire...(doar ceapa nu si usturoiul)
cand ceapa incepe sa se rumeneasca, se stinge cu un pahar de vin alb...
cand a scazut pe jumatate, se adauga rosiile (am pus din conserva) tocate, usturoiul tocat si el marunt...
trebuie sa fiarba la foc mic aprox. 20 de min cand se adauga maslinele...
dupa un clocot se adauga patrunjelul tocat...
acoperiti oala pentru cateva minute...
se serveste cu cartofi fierti sau prajiti!
Sa aveti pofta!