Puisori Din Malai
Sursa Puisori din malai
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acesti simpatici puisori au incheiat (momentan :P) seria fursecurilor preparate impreuna cu copiii, fiindca Bogdi...s-a cam plictisit :)))
Ii ofer, asadar, o binemeritata pauza (si lui, si voua :D), si vom reveni cu alte surprize cand va fi din nou pregatit :P
"Puisorii" sint absolut minunati, si ii puteti face inca de pe acum pentru masa festiva de Paste, deoarece cu cat stau mai mult, inchisi etans intr-o cutie, cu-atat se fragezesc mai tare ;)
Ingrediente pentru cca. 100 de bucati:
Pentru aluat:
- 275 g. faina
- 200 g. unt (rece)
- 150 g. malai
- 1 ou
- 100 g. zahar pudra
- 1 pliculet zahar vanilat
- coaja rasa de la o portocala (netratata)
Pentru ornat:
- 100 g. ciocolata alba
Mod de preparare:
Din ingredientele mentionate se framanta un aluat care se inveleste in folie si se lasa la rece cca. 1 ora:
Se intinde apoi o foaie:
...si se decupeaza puisorii :)
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc timp de cca. 8 minute in cuptorul incins in prealabil la 200 grade C:
Se lasa apoi sa se raceasca:
Se marunteste ciocolata si se topeste la bain-marie. Se pune compozitia intr-o punga din care se taie un colt (coltisor miiic :P) si se orneaza puisorii:
P.S. Puisorii se pot lipi perechi de cate doi cu gem de portocale sau lamai, subtiat cu putin suc de portocale, sau daca aveti deja preparata aceasta minunatie: Caramel de portocale, cu-atat mai bine :P
Glazura se poate prepara si din zahar pudra si apa :)