contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Puisor Rumen Cu Lamaie Si Condimente

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este un pui fantastic,cu o aroma delicata,dulce-acrisoara.Este reconfortant si profund,fiind ideal de consumat in lunile reci ale anului.
Eu am gatit pui mici ; daca nu gasiti pui mici,folositi un pui mare,singura diferenta fiind timpul de preparare mai lung.


Ingrediente :

1 pui mare sau 2 pui mici
1 lamaie
ulei de masline
condimente pentru pui amestecate : 
1 lingurita scortisoara
1 lingurita maghiran
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita rozmarin
1/2 lingurita menta
usturoi granulat
sare si piper




Mod de preparare :

Se spala puiul si se usuca folosind un servetel.
Lamaia se spala bine si se ruleaza prin apasare pentru a se inmuia.Se inteapa din loc in loc cu o scobitoare pentru a-si elibera savoarea in carnea de pui.
Amestecam uleiul de masline cu condimentele amestecate si frecam puiul pe toate partile.
Asezam puiul intr-o tava si se introduce in cuptor la 180 de grade pentru o ora .Cand carnea este bine patrunsa si rumenita se scoate lamaia si se stoarce peste pui.

Serviti puiul rumen cu salata si garnitura preferata !




Pofta buna !