Pui Vanatoresc,varianta Frantuzeasca
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
-1 kg pulpe superioare de pui,cu os si piele puteti folosi pui intreg,portionat)
-1 Lg (lingura) ulei
-60 g unt
-2 esalote (eu am folosit ceapa obisnuita)
-500 g ciuperci
-1 Lg faina
-125 ml vin alb
-2 Lg coniac
-2 Lg pasta de tomate
-250 ml supa de pui
-1 Lg tarhom
-1 Lg patrunjel
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
-incalziti uleiul,adaugati jumatate din cantitatea de unt,lasati-l sa se topeasca ,apoi sotati carnea de pui,pana se rumeneste pe ambele parti.Scoateti-o din tigaie si rezervati-o la cald
-scurgeti excesul de grasime din tigaie sau cratita ,adaugati untul ramas ,apoi ceapa maruntita, o lasati sa se inmoaie,adaugati ciupercile ,acoperiti vasul si gatiti 3 minute.
-adaugati faina si gatiti timp de 1 minut,amestecand constant,apoi adaugati vinul,coniacul,supa,pasta de tomate aduceti la fierbere si adaugati tarhonul.Asezonati cu sare, piper si reduceti focul.
-
-adaugati bucatile de pui ,acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc mic 30 de minute,sau pana carnea este moale si patrunsa.
-serviti presarata cu patrunjel verde tocat si arpagic verde,alaturi de crutoane mari de paine prajite in ulei.Astea am uitat sa le pun in poza.
Pofta buna!