Pui Umplut
articol scris de carmenhoffmann blog carmenhoffmann.blogspot.com
- 1 pui
- 4-5 chifle( sa nu fie proaspete)
- 250 ml lapte
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- jumatate legatura patrunjel
- 2 oua
- 1 lingura faina
- jumatate lingurita praf de copt
- 1 lingurita sare
- sare, piper pentru condimentat puiul
Se incalzeste cuptorul la 160 grade.
Chiflele(sau piinea) se taie in bucati mici si se pun intr-un castron.
Laptele se incalzeste bine intr-o cratita( sa fie fierbinte) si se pune apoi peste chifle. Se lasa cam 20 minute(sau pina se inmoaie piinea).
Intre timp, taiem ceapa marunt si o calim intr-o lingura de ulei.
Se spala si se taie patrunjelul.
Dupa ce s-a inmuiat piinea se adauga ouale, faina, praful de copt, ceapa calita, patrunjelul si sarea.
Se amesteca:
Se umple puiul:
Si se coase. Se prind cu ata aripile de pulpe.
Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se pune in tava. Se lasa 90 de minute sau mai mult, in functie de aragazul fiecaruia.
Cu sucul lasat, se unge puiul foarte des, pentru a forma aceasta crusta frumoasa.
Puiul este gata cind intepam cu o furculita si sucul este clar.
Asta e:
Mie mi-a mai ramas umplutura, ca nu a fost foarte mare puiul, pe care am pus-o in tava linga pui. A iesit super.