Pui Umplut In Vas Roman
Sursa Pui umplut in vas roman
articol scris de gatitdemine blog gatitdemine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Un pui
morcovi,ţelină,măr,ghimbir,praz şi usturoi
sare şi piper şi foi de dafin
Preparare:
1. Pentru umplutură vom rade 2 morcovi , un măr, o jumătate de ţelină, cam 10-15 gr de ghimbir şi vom adăuga puţin praz tăiat rondele subţiri.Compoziţia obţinută se amestecă cu sare, piper şi foi de dafin.
2. Puiul bine şters cu un şervet se impaneza cu usturoi, se sărează ,se umple şi se aşează în vasul roman pe un aşternut de sare .
3. Astfel pregătit nu ne rămâne decât să punem capacul şi să-l "invităm" în cuptor la foc potrivit cca. 70 minute după care vom lua capacul ca puiul să se rumenească .
Se potriveşte excelent cu piure de cartofi şi sos de praz sau mujdei de usturoi Ingrediente: