Pui Umplut Cu Lamaie
Sursa Pui umplut cu lamaie
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1
pui de 1,4 kg
2
lamai
1
pahar vin alb
50
g unt
sare
piper
maghiran
oregano
cimbru
busuioc
ulei
de masline
Am
pregatit puiul curatandu-l bine, taindu-i varful aripilor. L-am uns cu ulei de
masline si prin interior si exterior, presarand sare si piper.
Una
dintre lamai am spalat-o bine, am intepat-o cu o tepusa de frigarui si am
introdus-o in pui. Copanele le-am prins in pielea, dar ptr ca mi se parea ca nu
stau strans, am infipt batul de frigaruie.
Am
pregatit un amestec de ulei de masline, vin alb, sucul de la o lamaie si
condimentele, si am adaugat peste pui.
Untul l-am taiat bucati si l-am pus
deasupra puiului.
Am
bagat puiul la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 1 ora jumatate,
intorcandu-l din cand in cand. Am marit temperatura la 220 grade si am mai
lasat inca o ora.
Din pacate n-am mai apucat sa fac poza la puiul intreg, frumos rumenit...
Am servit puiul cu cartofi prajiti taiati in bucati mari si salata de varza.
Pofta buna!
Am servit puiul cu cartofi prajiti taiati in bucati mari si salata de varza.