Pui Umplut Cu Ciuperci şi Orez
articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se face uşor, este foarte bun şi potrivit pentru o masă de sărbătoare.
Ingrediente:
1 pui de 2 kg aproximativ
ciuperci 200 g
4 linguri cu orez
o ceapă
o lingură cu unt
o lingură cu muştar
1 ou
o lingură cu făină
sare
piper
pătrunjel verde
câteva linguri cu ulei
După ce spălăm puiul şi ştergem excesul de apă, îl frecăm cu sare şi piper, apoi cu unt moale amestecat cu ulei şi muştar.
Separat facem umplutura cu ceapă călită peste care gătim şi ciupercile, adăugăm orezul şi puţină apă, astfel încât să fiarba orezul al dente şi să scadă toată apa. Condimentăm după plac.
Lăsăm să se mai răcească şi punem pătrunjelul, oul şi făina, pentru alega compoziţia.
Umplem puiul cu această umplutură, iar la bază îl închidem cu nişte beţe şi scobitori.
Puiul astfel pregătit îl punem într-o tavă şi îl dăm la cuptor circa o oră.
Daca mai aveţi ciuperci, le puneţi şi pe ele în tavă. Eu am pus pălării întregi.
Nu l-am acoperit cu nimic, dar nu am dat focul prea tare.Pe parcus, se adaugă câte puţină apă în tavă.
Numai la final am mărit focul, căci am constatat că puiul era bine pătruns, dar nu era rumenit.
L-am mai lăsat 10 minute aşa, dar mi l-a pârlit pe alocuri cam tare.Dra nu contează, a fost delicios.
Se serveşte cu salată, dar eu am preferat sosul de usturoi.
Este bine să scoateţi ciupercile din tavă după vreo jumătate de oră, caci sunt destul de pătrunse.
Sunt delicioase servite alături de pui şi cu ceva usturoi deasupra.
Eu le-am lăsat până la final şi s-au cam uscat şi mi-a părut rău, căci le gustam pe parcus, când am controlat puiul, şi erau atunci minunate. Dar omul din greşeli învaţă.