Pui Umplut Cu Ciuperci Si Orez Aromat
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
Pentru pui
- 4 piepti de pui, fara piele si os
- 2-3 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
- 1 ceapa rosie, curatata si tocata
- 3 catei de usturoi, curatati si tocati
- 400 gr ciuperci, tocate
- 50 ml otet balsamic
- 150 ml vin alb
- sare de mare
Pentru orez
- 200 gr orez
- coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- 1 lingura tarhon proaspat tocat
- 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
- sare de mare
Preparare
- Pentru pui, incinge cuptorul la 180°C. Taie cate un buzunar in fiecare piept de pui. Freaca carnea cu 1-2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie apoi cu sare, dupa gust.
- Incinge intr-o tigaie 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie.Adauga ceapa si usturoiul si calestele 3-4 minute pana cand ceapa s-a inmuiat, dar avand grija ca usturoiul sa nu se arda.Adauga apoi ciupercile si caleste-le 4-5 minute.Torna peste ciuperci 50 ml vin alb si 50 ml otet balsmic si lasa totul sa fiarba 8-10 minute pana cand o mare parte din lichid s-a evaporat.Asezoneaza totul cu sare de mare, dupa gust.
- Umple pieptii de pui cu ciuperci, aseaza-I intr-un vas termorezistent, toarna peste acestia 100 ml vin alb si da-I la copt 30 minute pana cand s-au facut si s-au rumenit.
- Pentru orez, pune intr-o cratita apa cu sare la fiert apoi adauga orezul si fierbe-l pana cand boabele s-au inmuiat.Intre timp amesteca intr-un vas restul ingredientelor.Dupa ce orezul a fiert, scurge-l de apa, aduga amestecul de verdeturi si amesteca bine.
- Portofelel de pui cu ciuperci serveste-le alaturi de orezul preparat.