Pui Umplut Cu Cartofi Copti Si Sos De Papaya...by Adriana
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Am primit un pui crescut cu porumb, la curte, care arata taaare bine . M-am gandit ca ar arata si mai bine umplut.:)) Cand i-am gasit in interior bine curatate si maruntaiele am avut pe deplin convingerea ca trebuie sa-l fac neaparat umplut :D.
Asadar, am pus de urgenta la fiert o mana de orez...intre timp am tocat o ceapa, un ardei si maruntaiele si le-am calit cu grasimea puiului.
Cand s-a fiert orezul, l-am trecut sub un jet de apa rece, l-am adaugat peste maruntaiele patrunse...am ras si ceva cascaval...am condimentat cu piper, vegeta si condimente speciale pentru pui. Pentru culoare si gust am tocat o legatura de patrunjel si am adaugat-o umpluturii pe care am legat-o cu ou.
Puiul l-am condimentat interior-exterior cu condiment pt pui kotanyi...apoi l-am umplut.
L-am asezat in tava pe un pat de feliute de unt alaturi de cativa cartofi pe care i-am crestat...i-am "impanat" cu usturoi si felii de unt si i-am condimentat cu ierburi aromatice . Tava am invelit-o in folie de aluminiu si am dat-o la cuptor...cca 40 min la 200*, apoi i-am dat folia jos. Am uns puiul bine cu untul care intre timp s-a topit si l-am mai lasat inca 120 min la caldurica cu mici pauze in care l-am mai scos pentru uns.
Cand a fost bine rumenit si patruns i-am aratat lumina :D.
Am preparat un sos cu sucul din tava pe care l-am stins cu vin "lacrima lui ovidiu" , nu inainte insa de a indeparta grasimea...l-am strecurat ...l-am mutat intr-o tigaie si l-am lasat sa scada (reductie). La final i-am adugat 2 linguri de gem de papaya preparat de catre mine, 2 linguri de balsamic de zmeura...putina sare si cateva boabe de piper roz.
Am scos umplutura din pui, l-am transat si l-am servit alaturi de cartofii copti, umplutura evident (care apropo, e de vis cu maruntaiele puiului) si minunatul sos de papaya.
Multumiri pe aceasta cale matusii care mi-a dat puiul.
Sa fiti iubiti si ...incercati si voi !!!