Pui Umplut Cu Carne Tocata
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 pui de curte de cca 1,5 kg
300 g carne tocata amestec porc/vita
2 linguri orez
3 fire ceapa verde
sare
piper
delikat
ulei/grasime de pasare topita
Am calit ceapa in putin ulei, apoi am lasat-o sa se raceasca. Am
amestecat ceapa cu carnea tocata si orezul, am condimentat cu sare, piper si
delikat.
Cu amestecul rezultat, am umplut puiul spalat si curatat bine. Pentru
ca umplutura sa nu iasa, am prin cu doua scobitori.
Am pus uleiul si grasimea de pasare intr-o cratita pe foc. Cand s-a
incins, am pus puiul, prajind-ul putin pe toate partile, apoi am dat cratita la
cuptor, la foc mediu, pentru cca 2 ore. In aceasta perioada am intors puiul de cateva
ori, si l-am stropit din cand in cand cu zeama lasata.
Cand a fost gata, am portionat puiul si l-am servit cu umplutura de
orez si carne, alaturi de o salata de castraveti, ceapa verde si marar.