Pui Tras In Unt Cu Sos De Ceapa Caramelizata
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru 4 persoane
- 2 bucati piept de pui dezosat si fara piele (4 jumatati)
- 3 cepe mari, tocate marunt
- 150 g unt, taiat bucati mici
- 1 lingurita rozmarin
- sare, piper dupa gust
Intr-o tigaie mare topeste la foc mic untul. Pune fileurile de pui si lasa la foc mediu 3 minute. Intoarce pe cealalta parte si lasa pana ce carnea e facuta si aurie. Scoate carnea din tigaie si pastreaz-o la cald (intr-o cratita cu capac, invelita intr-un prosop).
Topeste restul de unt. Adauga rozmarinul si caleste 1 minut. Adauga ceapa si caleste-o pana ce se inmoaie si sosul devine brun. Da sosul printr-un blender. Potriveste de sare si piper.
Serveste fileurile de pui cu sosul de ceapa alaturi de cartofi.