Pui Tikka Masala
Sursa Pui Tikka Masala
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mancarea indiana este una din favoritele mele pentru ca e nemaipomenit de aromata, creativa si gustoasa. Am incercat acest fel incercand sa mai variez modul de a gati carnea de pui, ca eu, de felul meu, ma mai plictisesc de aceleasi gusturi si cand gasesc unele noi si bune - wow! Este o reteta care se pregateste partial din timp, cu o zi inainte,cand punem carnea la marinat. A doua zi, punem carnea pe frigarui si cat se face, preparam si sosul si, eventual, si garnitura. Suna simplu, nu?
- Marinata
- carne de pui
- 400 ml iaurt
- 1 limetta
- ghimbir proaspat ras
- 2 lingurite garam masala
- 2 lingurite cumin macinat
- 1 lingurita chilli tocat
- 1 lingurita scortioara macinata
- sare
Intai pregatim carnea, scoatem pielea si dezosam carnea pe care o taiem apoi in bucati de marime potrivita pentru a fi infipte in bete de frigarui. Intr-un bol maricel, turnam iaurtul,adaugam ghimbirul si restul condimentelor, la sfarsit am ras putintica coaja de limetta, apoi am stors tot sucul si l-am varsat in marinata. Am amestecat bine totul si am scufundat apoi bucatile de carne in amestecul de iaurt, le rotim bine in marinada si lasam asa sa se patrunda peste noapte, la frigider.
A doua zi, incalzim cuptorul, scoatem bucatile de pui din bol, il scurgem cat posibil de marinada, pastram marinada din iaurt pentru sos, carnea o infig pe betele de frigaruile pe care le pun apoi in cuptor, pe gratar cu o tava cu apa sub ele, unde sa se scurga grasimea. Cand se rumenesc, sunt gata. Intre timp, pregatim garnitura (niste orez simplu, fiert e perfect) si sosul pentru care ne trebuie
- 1 cutie rosii in bulion
- iaurtul ramas de la marinat
- 2lingurite garam masala
- 2 lingurite boia dulce
- 2 cate de usturoi tocati
- 2 lingurite cumin macinat
- 2 ardei chilli proaspat tocati
- sare
- coriandru proaspat, tocat marunt
Intr-o oala, am calit usuroiul in putina apa, adaug ardeiul, cuminul, boia, garam masala, sare. Turnam si rosiile in sos, amestecam in timp ce fierbe. Cand se leaga sosul, stingem focul si adaugam si marinada de iaurt. Cand carnea de pui e gata, o scoatem de pe frigarui si o punem in sos. Cand punem in farfurie, sa nu uitam sa presaram deasupra coriandru proaspat tocat. Alaturi de gustul si aroma de limetta, mancarea va avea nota exotica si foarte fresh in acelasi timp.