contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Tikka Masala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Apoi daca-i bal,bal sa fie!!! Puiul Tikka Masala ( în traducere bucăţi de pui în sos condimentat) este un fel de mâncare de origine indiano-britanică şi după cum îi spune şi titlul este o mâncare IUTE.Dacă nu va plac mâncărurile prea iuţi,puteţi înjumătăţi condimentele din compoziţia sosului si puteti renunta la ardeiul iute.Gustati si alegeti cat de iute va place. Caracteristică acestui fel de mâncare este şi culoarea intens portocalie,obţinută din curcuma,sau în lipsa se pot utliza câteva picături de cororanti alimentari roşu şi galben.Ca de sofran nu mai zic.
Asa ca provocarea Blog chef e a mea. Poate si a voastra,de ce nu ? Participarea e libera accesand link-ul  http://nutriday.ro/blog-chef.Adica iaurtul natural Nutriday e cu noi. O reteta pe baza de iaurt natural Nutriday din baza proprie lor de retete, sau o reteta proprie.Urmati pasii indicati cand accesati link-ul de mai sus.

 INGREDIENTE:
-6 pulpe superioare de pui
Ptr marinadă:
-150 ml iaurt Nutriday
-2,5 cm rădăcină de ghimbir rasă
-2 căţei de usturoi zdrobiţi
-1/2 linguriţă boia iute
-o lingură seminţe de coriandru măcinate
-2 linguri de ulei
-2 linguri zeamă de lămâie verde (sau galbenă)
-1/2 linguriţă praf de curcuma (turmeric)
Pentru sos :
-50 g unt
-o lingură de ulei
-o ceapă tocată mărunt
-o cutie de roşii decojite tăiate cuburi
-o lingură garam masala ( în lipsa acestui condiment puteţi folosi o lingură de curry amestecată cu o linguriţă de boia dulce)
-1/4 lingurita praf de ardei cayenne
-un ardei iute proaspăt, curăţat de seminţe şi tocat
-150 ml smântână de gătit
-50 ml (3 linguri) iaurt natural Nutriday
-o linguriţă de seminţe de chimion
-o legătură de coriandru verde sau pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE:




 1.Se face o marinadă ,amestecând ingredientele menţionate, după care se pun bucăţile de carne în aceasta  (într-o pungă de plastic cu închidere, este perfect pentru că ele pot fi uşor amestecate) şi se pun în frigider,de seara până a doua zi.Minim 6 ore.
 2.După ce se marinează,se scoate carnea se aseaza într-o tavă unsă şi se dă la cuptorul încins,pentru aproximativ 15-20 de minute, până ce puiul este brun auriu şi carnea pătrunsă
 3.Intretimp pregătiţi sosul : încingeţi wok-ul sau o altă tigaie mare,adăugaţi untul şi uleiul ,aşteptaţi să se topească untul, apoi căliţi ceapa aproximativ 5 minute, adăugaţi roşiile şi condimentele şi lăsaţi să fiarbă acoperit 10 minute.
4.Adăugaţi smântâna şi mai lăsaţi să fiarbă 1-2 minute
5.Adăugaţi bucăţile de pui,amestecaţi, gătiţi 1 minut,stingeţi focul şi puteţi servi presărat cu frunze de pătrunjel şi seminţe de chimion prăjite uşor într-o tigaie fără ulei.



Se manâncă ca atare alături de pâine naan caldă (un fel de lipii) sau orez basmati .