Pui Tetrazzini
Sursa Pui Tetrazzini
articol scris de Marcela S. blog marcela-home.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
carne de pui fiarta sau la grill taiata bucatele
1/4 cana mazare congelata
1 lingura unt
1 lingura ulei
150g ciuperci taiate marunt
1 ceapa taiata marunt
2 catei usturoi zdrobiti
150ml lapte condensat
100g parmezan ras
1 lg amidon
3-4lg pesmet italian
sare si piper dupa gust
Intr-o tigaie, incingem untul si uleiul, in care prajim ciupercile, ceapa si usturoiul. Scoatem intr-un bol si punem deoparte.
In aceasi tigaie punem jumatate din laptele condensat si parmezanul la foc mic, pana cand parmezanul s-a topit. Amestecam restul de lapte condensat cu amidonul si adaugam la sosul de parmezan. Amestecam incontinuu pana cand sosul s-a ingrosat suficient. Condimentam cu sare si piper.
Turnam sosul de parmezan peste spaghetti. Adaugam ciupercile, mazarea si carnea de pui. Amestecam totul bine si transferam intr-o tava unsa cu unt.
Deasupra presaram pesmet si dam tava la cuptorul incins la 375F timp de 15-25 min.