Pui Tandoori
Sursa Pui Tandoori
articol scris de Gatiticuspor blog gatiticuspor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta aromata si delicioasa, eu nu sunt fan desavarsit al puiului si prefer de cele mai multe ori curcanul dar cum aveam niste ciocanele in casa si sotului meu ii place m-am tot gandit cum sa il fac sa il mananc si eu. Atunci am gasit aceasta reteta care suna bine si rezultatul a fost exceptional.
- 8 ciocanele de pui (sau orice fel de pulpe)
- 250 g iaurt de baut
- 2 linguri condiment tandoori
- zeama a doua lamai
- un praf de sare
Pentru sos:
- 3-4 linguri de iaurt
- un praf de sare
- un praf de zahar
- 5 frunze de menta
- un ardei iute verde tocata fara seminte
Cu un cutit ascutit taiati cam 1 cm din capatul subtile a pulpelor. Indepartati pielea si crestari carnea de cateva ori. Asezati-le intr-un castron incapator, adaugati praful de sare si zeama de lamai.
Intr-un castron separat amestecati iaurtul cu condimentul tandoori.
Adaugati amestecul de iaurt peste pui si amestecati pana ce pulpele sunt imbibate complet. Acoperiti castronul cu folie de bucatarie si dati la frigider pana a doua zii.
Asezati pulpele intr-o tava de cuptor si puneti sub gratar la foc moderat pentru 20 de minute sau pana ce puiul este gatit, intorcandu-le din cand in cand.
Intre timp preparati sosul din iaurt, menta tocata marunt, praful de sare si zahar si ardeiul iute tocat marunt (daca ardeiul este foarte iute folositi mai putin). Eu am facut ca si garnitura wedges de cartofi la cuptor cu usturoi.
POFTA BUNA!!!