Pui Tandoori
Sursa Pui tandoori
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O alta reteta simpla ,rapida,aromata,picanta si gustoasa.Puteti folosi orice parte a puiului ,care va place.Daca nu aveti toate condimentele,folositi doar praf de curry,usturoi ,sare,piper.Cat despre iuteala potriviti-o dupa gustul propriu.
Tandoor este un cuptor de argila cilindric,specific nodului Indiei si zonelor invecinate,in care focul se face chiar in cuptor(foc de lemne sau carbune ) .Temperatura in acest cuptor poate atinge 480 *C si se pastreaza timp indelungat.Carnea se pune pe frigare si asa se coace.E un cuptor exclusiv pentru carne si 2 tipuri de paine specifice,un fel de lipii,care se coc lipite pe peretii cuptorului.
Asta e povestea pe scurt si in mare a cuptorului tandoor.Puiul tandoori e puiul fript in tandoor.
Cum tandoor n-avem,il vom frige in cuptorul pe care il avem
INGREDIENTE :
-1 kg pulpe de pui fara os si fara piele
-1 borcan mic de iaurt
-1 lingura praf de curry
-1 lingurita praf de usturoi
-1 lingurita coriandru macinat
-1/2 lingurita praf de chimion
-1/2 lingurita praf de ardei cayenne sau boia iute
-1/4 lingurita praf de cardamom
-sare,piper
MOD DE PREPARARE :
-se amesteca iaurtul cu toate condimentele
-se aseaza carnea in aceasta marinada,avand grija sa fie imbracata pe toate partile si se da la rece pentru cel putin 30 de minute
-se serveste presarata cu ceapa verde,alaturi de o salata verde si eventual o garnitura de orez sau legume .Eu am facut chiftele de cartofi picante.
Pofta buna sa aveti!Si curaj s-o incercati.