contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Sub Capac De Paine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca v-ati plictisit de clasica friptura de pui poate este cazul sa incercati acest pui aromat si fraged copt sub un capac crocant de paine.


Pentru capacul de paine: 300 gr faina, 1/2 cub drojdie proaspata, 1 lingurita sare, 150 ml apa calduta, 2 linguri ulei de masline

Pentru friptura: 4 pulpe de pui intregi,1 iaurt grecesc (150 gr), 1 legatura patrunjel, 1 capatana usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper, sucul de la o jumatate de lamaie


Spalam si curatam pulpele de pui. Intr-un bol amestecam iaurtul, patrunjelul taiat marunt, sucul de lamaie, sarea, piperul, jumatate dn capatana de usturoi pisata, 3 linguri de ulei de masline.
Acoperim pulpele cu aceasta marinata si le lasam la rece cateva ore.

Incingem 5 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si prajim usor pulpele (2-3  minute pe fiecare parte). Adaugam 100 ml apa rece si acoperim cu un capac. Lasam la foc mic sa fiarba inabusit timp de 30 de minute, adaugand apa daca mai este cazul.

Rasturnam apoi pulpele de pui intr-un vas de ceramica (sau yena) si adaugam restul de usturoi taiat felii.


Pentru capacul de paine putem folosi masina de paine adaugand ingredientele lichide, apoi pe cele solide si la sfarsit drojdia. Alegem numai programul de framantare.
Daca nu avem masina de paine, amestecam drojdia cu un pic de apa calduta. Lasam 5 minute la dospit apoi o rasturnam in mijlocul fainii. Adaugam restul de apa, uleiul de masline si sarea si framantam.

In ambele cazuri lasam la dospit timp de 30 de minute.


Amestecam 1 lingura de faina cu 3 linguri de apa si ungem marginile exterioare ale vasului. Intindem aluatul si il asezem ca un capac peste pui. Aluatul se va lipi de vas cu ajutorul fainii amestecate cu apa.


Dam la cuptor la 180 grade Celsius pana cand capacul este frumos rumenit.


Spargem usor capacul.


Si servim friptura aburinda alaturi de o garnitura. Noi am ales piure si salata de muraturi.


 Pofta buna!