Pui Stroganoff
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Mancarica aceasta este mai buna decat anticipam atunci cand m-am hotarat s-o gatesc, folosind o reteta veche din revista Avantaje. Nu va speriati de gramajele ….precise din reteta, eu una am pus niste cantitati …dupa ochi si a iesit foarte bine. Ni se recomanda sa o savuram alaturi de spaghete sau orez dar mie mi s-a parut foarte satioasa doar cu ciupercile din reteta. Bineinteles putem renunta la o parte din ciuperci si pune si ceva orez, fiecare dupa pofta si inspiratiunea de moment. Si se face atat de iute….
- carne de pui, dezosat si taiata cuburi (cam o pulpa per portie)
- 175 ciuperci asortate
- 1 lingura boia
- 2 linguri faina
- 600 ml concentrat de pui. La inceput ma intrebam ce vrea sa zica cu concentratul de pui, pana la urma am folosit un cub gen knorr, maggie dizolvat in apa et voila supa. Si nu, nu am folosit chiar 600 ml supa ci mai putin.
- ceapa
- 1 catel de usturoi
- 6 linguri vin sec rosu
- 2 – 3 linguri smantana
- 2 -3 linguri ceapa verde
Carnea dezosata si taiata o trecem prin faina amestecata cu boia dupa care o punem la prajit in wok (sau in tigaia neaderenta) in ulei incins. O intoarcem din cand in cand ca sa se rumeneasca frumos pe toate partile.
Cand e gata, o scoatem din wok cu o lingura de spumuit, scurgand de ulei si o punem intr-un castron pe care-l acoperim ca sa nu se raceasca.
Incalzim 300 ml de concentrat in tigaie (aceeasi in care am facut puiul), adaugam ceapa si usturoiul si lasam sa fiarba zece minute la foc mic.
Adaugam ciupercile taiate , vinul rosu si puiul, adaugam si restul de concentrat de pui, saram, piperam dupa gust. Mai lasam sa fiarba pana cand toate ingredientele s-au patruns si sosul s-a ingrosat.
Luam de pe foc si turnam smantana, mestecand-o bine cu restul compozitiei. Daca vrem adaugam si spaghetele sau orez.
Miam miam, pofta buna!