Pui Stroganoff
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Ingrediente pentru 4 portii
- 1-2 linguri ulei
- 2 cepe potrivite
- 800 g. piept de pui
- 100-120 ml. vin alb sec
- 200 ml. frisca lichida
- 250 ml. smantana
- 2 lingurite mustar de Dijon
- garnitura de cartofi fierti si mazare
Ingrediente:
Curatati si taiati ceapa:
Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare. Adaugati cepele taiate pestisori si caliti 3-4 minunte pana s-au inmuiat:
Adaugati bucatile de carne taiate in bucati de aprox. 4 cm. si inabusiti inca vreo 4-5 minute sau pana ce puiul se rumeneste:
Turnati deasupra vinul alb sec si fierbeti pana ce lichidul scade la jumatate:
Adaugati in tigaie frisca nebatuta:
...si mustarul de Dijon:
Asezonati bine cu sare si piper negru proaspat macinat si fierbeti inca 4-5 minute:
La final, adaugati smantana si lasati pe foc pana cand puiul s-a patruns si sosul s-a ingrosat:
Serviti cu garnitura de legume sau simplu :P
Foarte gustos, chiar daca este o combinatie mai putin obisnuita ;)