Pui Stifado
Sursa PUI STIFADO
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
-1 kg pulpe/piept de pui
-ulei de masline
-400 g ceapa(arpagic)
-6 catei usturoi(eu am pus si cateva fire)
-2 foi dafin
-4 linguri de pasta/5 rosii decojite
-patrunjel
-sare,piper
-scortisoara,cuisoare(daca va plac,eu nu am pus)
MOD DE PREPARARE:carnea taiata bucati se prajeste foarte bine in ulei de masline,cand e gata se scoate pe o farfurie.In uleiul ramas se pune ceapa taiata mai mare(sau arpagicul intereg),usturoiul dat prin presa si cel verde taiat bastonase,foile de dafin,rosiile
si se lasa sa se caleasca.
Cand ceapa s-a inmuita putin se pun bucatile de carne,
pasta de tomate si apa cat sa acopere totul.
Se lasa la foc mic,cu capac aprox o h.De obicei se serveste cu garnitura de orez,dar pe mine mirosul de patrunjel m-a dus cu gandul la mamalihuta asa ca am facut una mica.
POFTA BUNA!!!
sursa:aici si aici