Pui Spaniol Cu Ardei Si Masline
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
-6 pulpe superioare de pui ( sau un pui întreg
tranşat sau ce parte din pui va place)
-2 cepe roşii mari
-2 ardei roşii tăiaţi fâşii
-2 căţei de usturoi
-100 g prosciutto crudo sau altă şuncă crud
uscată
-o cutie de roşii decojite tăiate cubuleţe sau
6 roşii coapte şi despielitate
-o linguriţă de cimbru uscat Kotany sau o lingură de
cimbru verde
-2 linguri de boia dulce Kotany
-150 g măsline negre
-150 g măsline verzi
-piper si sare proaspat rasnite cu rasnita Kotanyi ,dupa gust
-piper si sare proaspat rasnite cu rasnita Kotanyi ,dupa gust
-ulei
MOD DE PREPARARE:
1.Prăjiţi pulpele într-o cratiţă ,cu puţin
ulei, la foc moderat,întâi cu pielea în jos pentru 4-5 minute,până se rumeneşte
pielea,apoi încă 2-3 minute pe cealaltă parte, apoi scoateţi carnea din cratiţă
şi rezervaţi-o
2.Puneţi în cratiţă,sunca,ceapă,usturoiul,ardeiul, cimbrul si căliţi-le până se înmoaie.
3.Adăugaţi roşiile şi boiaua, daţi în clocot,
apoi adăugaţi măslinele şi carnea de pui şi fierbeţi la foc domol aproximativ
20 de minute,până ce carnea este moale.Potriviţi de sare şi piper.
Pofta buna!