contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Spaniol Cu Ardei Si Masline

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pollo al chilindron ,asa se numeste reteta asta in spaniola si cum imi doresc cartea  lui Gordon Ramsey Bucataria lumii , particip  la concursul organizat de Kotanyi si Mitinita, cu tema Kotanyi si Retetele Lumii,  premiul fiind cartea amintita.Carevasazica incerc marea... cu puiul spaniol.
INGREDIENTE:
-6 pulpe superioare de pui ( sau un pui întreg tranşat sau ce parte din pui va place)
-2 cepe roşii mari
-2 ardei roşii tăiaţi fâşii
-2 căţei de usturoi
-100 g prosciutto crudo sau altă şuncă crud uscată
-o cutie de roşii decojite tăiate cubuleţe sau 6 roşii coapte şi despielitate
-o linguriţă de cimbru uscat Kotany sau o lingură de cimbru verde
-2 linguri de boia dulce Kotany
-150 g măsline negre
-150 g măsline verzi
-piper si sare proaspat rasnite cu rasnita Kotanyi ,dupa gust
-ulei

MOD DE PREPARARE:
1.Prăjiţi pulpele într-o cratiţă ,cu puţin ulei, la foc moderat,întâi cu pielea în jos pentru 4-5 minute,până se rumeneşte pielea,apoi încă 2-3 minute pe cealaltă parte, apoi scoateţi carnea din cratiţă şi rezervaţi-o




2.Puneţi în cratiţă,sunca,ceapă,usturoiul,ardeiul, cimbrul  si căliţi-le până se înmoaie.




3.Adăugaţi roşiile şi boiaua, daţi în clocot, apoi adăugaţi măslinele şi carnea de pui şi fierbeţi la foc domol aproximativ 20 de minute,până ce carnea este moale.Potriviţi de sare şi piper.

Pofta buna!