Pui Sote Cu Conopida
Sursa Pui sote cu conopida
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 600 g pulpe de pui dezosate, fara pielita
- 75 g unt
- 100 g ceapa
- 60 g faina
- 150 g smantana
- 1 kg conopida
- 250 ml lapte
- sare, piper alb
Mod de preparare
1. Ceapa se toaca marunt. Conopida se desface buchetele, care se tin in apa cu sare 10 minute, apoi se fierb. Bucatile de carne si ceapa se inabusa in jumatate din cantitatea de unt si 100 ml apa. Se condimenteaza cu sare si piper.
2. Separat se topeste restul de unt, se adauga faina si laptele, treptat, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. La final se mai incorporeaza smantana si se potriveste de sare si piper. Sosul obtinut se toarna peste carne, se adauga conopida si se mai fierbe la foc mic 10 minute.
comentarii