Pui Provencal
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Ingrediente
multi catei de usturoi :) daca vreti, chiar o capatana intreaga
3 felii de paine (eu am folosit paine din faina integrala)
100 gr otet de vin rosu
sare, piper
100 grame migdale
2 frunze de dafin
cateva bucati de carne de pui (eu am folosit un pui intreg taiat bucati)
200 gr supa de pui
100 grame maioneza
100 grame branza Basky de la Lactitalia
Reteta asta tot am amanat sa o fac pentru ca, mi se parea mie, era prea complicata si cu prea multe etape. Mare greseala pentru ca etapele nu sunt chiar atat de dificile pe cat par si in plus rezultatul este unul delicios si merita tot efortul!
1. Incingeti putin ulei in tigaie si caliti usturoiul pentru doar 1 minut.
2. Adaugati painea si prajiti putin alaturi de usturoi si ulei. Inainte sa inceapa sa se arda usturoiul, stingeti cu otet.
3. Scoateti painea din tigaie, daugati migdalele, frunzele de dafin si supa si dati prin robotul de bucatarie (blender) pentru a obtine o pasta. Eu am obtinut o pasta prea groasa si am mai adaugat apa pentru a o putea adauga ulterior peste carne.
4. In tigaia golita prajiti carnea de pui si cand s-a rumenit si apoi adaugati sosul facut. Lasati sa fiarba putin impreuna cu carnea - potriviti la gust cu sare si piper.
5. Scoateti carnea din tigaie si in sos dizolvati maioneza si adaugati branza Basky, amestecand pana se topeste si aveti un sos cremos.
Serviti sosul peste carnea de pui! :)