Pui Pizzaiola
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Nu ştim exact unde îşi are originile această reţetă, dar denumirea ne duce cu gândul la Italia. O puteţi încerca, dacă vreţi să mâncaţi “cu stil”.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza1):
- un piept dezosat de pui
- 3 roşii
- 250 ml de vin alb
- 250 gr de mozzarela
- 4 căţei de usturoi
- condimente (sare, piper, busuioc verde şi uscat,oregano)
-100 ml de ulei de măsline
Plan de lucru:
- se taie puiul în fâşii (poza 2)
- usturoiul tăiat felii se pune la călit în uleiul de măsline (poza 3). După 2 minute, se adaugă puiul (poza 4). După ce carnea şi-a schimbat culoarea, turnăm vinul (poza 5). Aşteptăm trei minute şi adăugăm ingredientele (poza 6). Dacă vrem ca mâncarea să fie şi mai aromată, pe lângă busuiocul uscat adăugăm şi câteva frunze de busuioc verde (poza 7)
- între timp feliem roşiile şi mozzarela (poza 8 )
- lăsăm puiul să fiarbă în sosul de vin (poza 9) până scade, iar apoi îl acoperim cu mozzarela (poza 10) şi roşii (poza 11)
- acoperim tigaia cu un capac şi nu o luăm de pe foc decât atunci când s-a topit mozzarela
- poftă bună! (poza 12)
Timp de preparare: 40 minute
Preţ: 4,5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)