Pui Picant Teriyaki
Sursa Pui picant teriyaki
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
M-am indragostit de puiul asta, parol! Gata in 30 minute cu tot cu pregatire :), delicios de aromat, picant exact atat cat trebuie, fara sa-ti declanseze vreo criza de ulcer sau biliara.
Super-mega-super fraged.
And my god!... sosul ala e savuros... evaziv dulce-picant. Musti devorator si nu poti decat sa exclami: i'm in heaven baby!:)) papilele ti-au explodat, creierul s-a blocat si apoi... te lasi cuprins de vraja puiului teriyaki. Exotic si apetisant.
Asadar ingrediente:
- 500 gr piept de pui fara piele si os
- 4 linguri sos de soia
- 4 linguri sherry
- 6 linguri sirop de zahar sau 1 mare de miere de albine (mult mai bun!)
- 2 catei de usturoi curatati si zdrobiti
- 2 lingurite ghimbir pudra
Intr-un wok puneti pe foc 2 linguri ulei de floarea soarelui impreuna cu sherry, sosul soia si siropul de zahar. Daca nu aveti sirop de zahar inlocuitit-l (cu succes) cu o lingura de miere de albine. Scoateti sosul pe o farfurioara calda.
Incingeti apoi in wok putin ulei si aruncati carnea de pui taiata cubulete potrivite ca marime. Amestecati frecvent pana ce se rumeneste complet. Adaugati apoi usturoiul curatat si zdrobit, praful de ghimbir si mai lasati pe foc 2 minute. Adaugati apoi sosul de soia si mai lasati pe foc 2-3 minute.
Scoateti si consumati alaturi de un orez fiert in supa de legume, cu fire de ceapa verde si varza chinezeasca inabusita.