contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Picant Cu Bere Si Ceapa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Motivatia: mi-a facut cineva pofta de hummus cu vita, mie mi s-a transferat ideea de fasole batuta cu ceapa, de la ceapa calita la foc mic plus cele de mai sus m-am gandit la mancare rece si iaca ce a iesit.

Slide1

Bine, va dati seama ca atunci cand fac pozele, daca e putin soare pe gerul asta, ma joc nitel cu mancarea, cand nu am chef o arunc in farfurie, dar cred ca deja v-ati obisnuit.

Asadar la reteta (doua portii) am folosit doua pulpe superioare (alea ieftine), dezosate, una am lasat-o cu piele ca sa lase grasime, pe cealalta am dezbracat-o si am taiat-o fasii. Le-am pus intr-o tigaie cu foarte putin ulei (reteta difera mult de mancarea rece clasica, desigur) si le-am acoperit cu ceapa taiata solzi (nu solzisori, ca e ceapa alba, scade de nu mai gasesti nimic din ea).

Slide2

Am pus sare, am lasat sub capac, atunci cand sfaraie putin pielea puiului, am intors, am pus ardei iute, bere, le-am zdruncinat nitel si le-am lasat sub capac sa scada apa (lasa si puiul si ceapa si am mai pus si bere, cam 200ml).

Slide3

Cand a scazut suficient am adaugat pasta de tomate, am amestecat si am lasat sa se evapore tot lichidul (cum las la ceapa calita pentru fasolea batuta).

Slide4

Asta e toata mancarea, dureaza putin, e super gustoasa si, daca faceti cantitati mari, spornica. Sigur ca ar merge ca la mancarea rece si masline, lamaie, foi de dafin, nu am vrut.

Slide5

Si am combinat ce ziceam mai devreme, fasole batuta cu sosul de ceapa (fasole batuta sper ca nu vreti reteta, fiecare o face cum ii place), mamaliga cu boia (iute) si castravete murat. Imi tot vine sa scriu: prea bun, prea ca la bloc, dar ma tot repet, din cauza ca ma enerveaza reclama aia.

Slide6

Mi-a iesit putin cam picanta, fulgii sunt de la ardeii mov deveniti rosii din geam, dar merge si fara daca nu va place asa, dulce-amarui-iute.

rororo