Pui Picant Chinezesc
Sursa Pui picant chinezesc
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un meniu din bucataria Chineza, cu ardei iute si piper Sichuan, deosebit de delicios !
Timp de pregatire:60’
Ingrediente:
2 pulpe inferioare de pui
2 aripi intregi de pui
2lingurite sos de soia
14 ardei iuti uscati
1 praf de sare
½ lingurita boabe de piper Sichuan
20 bucati arahide crude
150ml ulei de palmier
Mod de preparare:
Sectionam aripiarele, partea superioara/inferioara si impreuna cu pulpele, le trecem sub jet de apa rece, apoi le stergem cu prosoape absorbante. Le punem intr-un bol si presaram sare si sosul de soia peste ele. Le amestecam bine, le acoperim cu folie si le dam la frigider pentru cel putin 30’(eu le-am lasat de seara pana dimineata).
Intr-un wok, punem uleiul si cand este bine incins, adaugam boabele de piper, apoi ardeii iuti intregi. Amestecam usor si cu grija la miros ! v-a fi intepator si iute ! dar in cateva secunde ardeii vor deveni maronii si trebue sa-i scotem din tigaie, ii punem pe o farfurioara si adaugam carnea.
Prajim carnea in uleiul iute, cam 15’, intorcand-o pe toate partile, apoi adaugam dinnou ardeii iuti si mai prajim putin. Cand carnea este aproape gata, adaugam arahidele crude, amestecam totul, mai lasam pret de 1’ si scoatem totul pe servetele absorbante.
Am servit preparatul cu orez fiert la aburi si ornat cu ceapa verde.
PS: In ciuda cantitatii mari de ardei iute folosit, preparatul este deosebit de gustos si numai usor picant !
Pofta buna!
Ingrediente:
2 pulpe inferioare de pui
2 aripi intregi de pui
2lingurite sos de soia
14 ardei iuti uscati
1 praf de sare
½ lingurita boabe de piper Sichuan
20 bucati arahide crude
150ml ulei de palmier
Mod de preparare:
Sectionam aripiarele, partea superioara/inferioara si impreuna cu pulpele, le trecem sub jet de apa rece, apoi le stergem cu prosoape absorbante. Le punem intr-un bol si presaram sare si sosul de soia peste ele. Le amestecam bine, le acoperim cu folie si le dam la frigider pentru cel putin 30’(eu le-am lasat de seara pana dimineata).
Intr-un wok, punem uleiul si cand este bine incins, adaugam boabele de piper, apoi ardeii iuti intregi. Amestecam usor si cu grija la miros ! v-a fi intepator si iute ! dar in cateva secunde ardeii vor deveni maronii si trebue sa-i scotem din tigaie, ii punem pe o farfurioara si adaugam carnea.
Prajim carnea in uleiul iute, cam 15’, intorcand-o pe toate partile, apoi adaugam dinnou ardeii iuti si mai prajim putin. Cand carnea este aproape gata, adaugam arahidele crude, amestecam totul, mai lasam pret de 1’ si scoatem totul pe servetele absorbante.
Am servit preparatul cu orez fiert la aburi si ornat cu ceapa verde.
PS: In ciuda cantitatii mari de ardei iute folosit, preparatul este deosebit de gustos si numai usor picant !
Pofta buna!