Pui Pe Sticla
Sursa Pui pe Sticla
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Si nu orice fel de sticla, ci sticla de bere! O varianta simpla de facut puiul pentru cine nu are grill la cuptor, sau nu vrea sa-l foloseasca :)
Dupa multe zile in care am zis "hai sa facem pui pe sticla", am reusit, in sfarsit, sa ducem planul la capat. Am luat o sticla de bere, un pui grill si ne-am apucat de treaba. Un sfat: luati o sticla cat mai scurta de bere si eventual verificati daca e suficient de inalt cuptorul ca sa incapa puiul pe sticla cu gratarul pus la cel mai jos nivel. Noi am avut ceva emotii, dar pana la urma totul a fost in regula.
Avem nevoie de:
- 1 pui grill
- 1 sticla bere
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita piper
- 2 - 3 catei usturoi
- 1 lingurita oregano
- sare
- cateva picaturi ulei
Am spalat puiul, am pisat usturoiul si l-am amestecat cu toate condimentele si cateva picaturi de ulei.
Cu aceasta pasta, ungem puiul pe toate partile, pe cat posibil si pe sub pielita. Cel mai bine e sa-l lasati asa cateva ore, pentru ca sa ia din aroma condimentelor.
Acum urmeaza montarea: infigem puiul pe sticla de bere, plina cam 3 sferturi. Asezam sticla intr-o tava in care am pus vreo 2 - 3 cani de apa. Dam la cuptor pentru aproximativ o ora la 180 - 200 de grade. De 2 - 3 ori in timpul coacerii, scoatem tava si stropim puiul cu sosul din tava, ca sa nu se usuce.
Cand s-a rumenit frumos, verificam daca e patruns, noi l-am intepat in inima si ne-am bucurat ca era gata :)
Servim cu salata, ca doar e vara. Caloriile sunt cunoscute deja pentru carnea de pui, asa ca nu are rost sa le mai mentionez.