Pui Pe Sare
Sursa Pui pe sare
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta foooarte simpla si deosebit de gustoasa pe care am invatat-o de curand de la un prieten.
As putea manca zilnic asa ceva....:-)
Puiul facut astfel nu are pic de ulei, decat grasimea proprie si nu este sarat deloc, absolut deloc.
Pentru a face acest pui aveti nevoie de:
1 pui
2 kg sare mare
jumatate dintr-o lamaie
condimente dupa plac
Intr-o tava punem sarea, sa fie cam de 2 degete...eu pun fix 2 kg de sare.
Puiul se spala foarte bine si se taie pe jumatate.
Se stropeste cu sucul de lamaie si se condimenteaza.
Se aseaza in tava peste sare.
Se da la cuptor la 180 grade pentru cca 2 ore, sau pana se rumeneste.
Asa ceva sa tot mananci.
Noi l-am devorat cu piurre de cartofi si sos allioli.
Reteta sosului o gasiti AICI