Pui Pane Cu Faina De Susan
articol scris de oanams blog Ce mancam NOI
Cum spuneam intr-o postare precedenta, experimentez cu diverse feluri de faina; azi, despre faina de susan si cum am introdus-o intr-o reteta simpla: pulpe de pui pane.
Este un meniu simplu pentru o masa de pranz, destul de rapid de pregatit.
Necesar:
- 6 pulpe de pui (fara pielita) – si un strop de sare peste ele
- un ou
- 2-3 linguri faina de susan
Am pregatit intai pane-ul: am bautut oul si am amestecat cu faina de susan pana am obtinut o compozitie mai groasa, nici prea tare, nici prea moale.
Am trecut apoi puiul prin pane-ul obtinut si l-am pus apoi, pe foc, intr-o tigaie de teflon; nu am folosit decat jumatate de lingurita de ulei, pe care l-am intins in tigaie cu ajutorul unei pensule de silicon, ca sa acopere toata suprafata tigaii.
Am prajit puiul pe toate partile, cat sa se rumeneasca frumos si uniform; si pentru ca, desi frumos rumenit, nu era gatit in profunzime, am oprit focul de pe aragaz si am bagat puiul la cuptor, pentru inca vreo 30-35 de minute.
Si e tocmai bun de mancat, impreuna cu o salata verde simpla si un strop de zeama de lamaie.
Excelent gust!
Related posts: