contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Oriental Cu Dovlecei Si Fistic

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




O reteta rapida de 30 de minute si un pranz sau o cina delicioasa!!
 Reteta este din volumul  Preparate din carne, Colectia Delicii in bucatarie, Ed. Adevarul, 2011.
Pregatire 15'
Preparare: 15'
Dificultate mica, 
Calorii 169, 
Vin Merlot.
Ingrediente:
2 piepti de pui(500g),
4 dovlecei zucchini,
2 lg ulei de masline extravirgin,
1 catel de usturoi,
2 lg de fistic,
2 fire de ceapa verde,
1 lingurita curry Kotanyi,
1/2 lamaie zeama,
50 ml vin alb,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Mod de preparare:
Spala pieptii de pui, zvanta-i bine si taie-i cubulete.
Condimenteaza cu zeama de lamaie si cu sare.
Spala dovleceii si taie-i, pe oblic, in rondele. Caleste usturoiul zdrobit intr-o tigaie adanca sau intr-un wok cu uleiul incins,  pune ceapa taiata rondele si lasa sa se caleasca 3 minute.

Adauga bucatile de carne, stinge cu 50ml de vin

si adauga dovleceii.

Pune sare si piper, dupa gust si praful de curry Kotanyi,

 apoi adauga fisticul-eu am folosit crud, dar l-am tras intr-o tigaie fara grasime, ca sa se prajeasca un pic-

 pune capacul si lasa la fiert, la foc mediu, 10 minute.
Serveste preparatul fierbinte.

E recomandat sa-l servesti alaturi de un orez simplu cu unt, ceea ce am si facut ;-)


Stiati ca:
Wokul e o tigaie speciala, frecvent folosita in bucataria chineza si japoneza, care permite calirea rapida cu o cantitate foarte mica de materie grasa? De altfel, forma sa  conica, cu fundul rotunjit, usureaza miscarea continua a aliemntelor in timpul prepararii, evitandu-se arderea lor.