Pui Mexican
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pui mexican exact de la mama lui de-acasă, din România. Doar un sombrero îi mai lipsește.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
- un piept de pui
- 300 gr de porumb fiert
- 300 gr de fasole roșie
- un ardei gras roșu și unul galben
- 250 ml suc de roșii și 3 linguri bulion
- ciușcă
- sare, piper
Plan de lucru:
- tăiem puiul în bucăți mici, iar ardeiul gras în fâșii (poza 2)
- călim puiul în puțin ulei (poza 3). Când și-a schimbat culoarea, adăugăm ardeiul gras (poza 4). Condimentăm cu sare și piper. După 2-3 minute turnăm sucul de roșii, cât să acopere (poza 5). Lăsăm să fiarbă la foc mic aproximativ cinci minute, iar apoi adăugăm fasolea și porumbul, plus ciușca (pozele 6 și 7).
- mai lăsăm un sfert de oră, apoi punem și bulionul, iar după alte cinci minute luăm de pe foc.
- poftă bună! (poza 8 )
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 6 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A4. Preparate din pui