Pui Merken Cu Legume, La Cuptor
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
-6 buc pulpe superioare
-1 ceapa mare
-5 cartofi
-4 morcovi mari
-300 g ciuperci
-sare,piper
-2 LG (linguri)merken (reteta aici)
-praf de usturoi
-1 pahar de vin alb sec
-1-2 cesti supa de pui
MOD DE PREPARARE :
-carnea se freaca cu praful de usturoi,merken,sare,piper si se lasa acoperita cu o folie de seara pana dimineata,pentru a se patrunde de arome.
-intr-un vas termorezistent,uns cu unt, se pun straturi de ceapa,cartofi taiati rondele subtiri,morcovi taiati la fel rondele subtiri si ciupercile feliate.
-deasupra se pun bucatile de carne,se adauga paharul de vin si ceasca de supa si se da la cuptorul incins,pentru aproximativ o ora,o ora si un sfert,pana carnea este frumos rumenita si patrunsa.Carnea se stropeste din cand in cand cu zeama din vas.Daca este necesar,se completeaza lichidul scazut,cu supa de pui.
la sfarsit se presara cu patrunjel tocat.
-Pofta buna!