Pui Maryland - A La Jamie Oliver
articol scris de al3xandra.bm126 blog noi2inbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
"Maryland chicken" e un fel de mancare specific statului american Maryland (doh!). Reteta originala se face cu pui prajit, din cate am citit si fiecare familie are propriul stil de Maryland chicken. Reteta asta apartine lui Jamie Oliver si chiar daca nu arata asa de apetisant (ce-i drept era si tarziu si eu nu aveam chef de poze artistice) e foarte, foarte bun. O sa scriu cantitatile si reteta originala si in paralel modificarile facute de mine.
Avem nevoie de:
- 4 piepti de pui (eu am folosit aproape 2)
- 1 conserva de porumb
- o conserva fasole boabe (butter beans in reteta originala, eu am avut de la Bonduelle- Peruana, cu ceva sos picant)
- 2 banane(eu am pus 1 si jumatate)
- 1 pahar vin alb
- 300 ml smantana
- 55 gr unt
- 12 fasii de bacon
- menta proaspata (de unde sa gasesc menta proaspata acum? am pus pus uscata)
Eu trebuie sa spun ca din graba, am taiat pieptul de pui bucati, ideea e ca trebuia sa il las intreg. Voi asa sa faceti. Zdrobim bananele, condimentam carnea apoi facem un buzunar pieptilor de pui si ii umplem cu bananele zdrobite. Eu le-am amestecat.
Jumatate din cantitatea de fasole o zdrobiti si pe ea cu furculita.
Ungem o tava de yena cu unt, asezam porumbul, apoi fasolea zdrobita, bucatile de pui, fasolea boabe ramasa. Turnam smantana si din loc in loc asezam bucatele de unt. Presaram menta si la sfarsit asezam si bucatile de bacon.