contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Marocan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Puiul marocan este o combinatie de arome dulce, acrisor, sarat si iute.

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1):
- 1 piept de pui
- 2 cepe mici
- 100 gr masline verzi
- 1 bucata radacina ghmbir
- 1 legatura patrunjel
- 4 catei de usturoi
- sofran
- zeama de la o lamaie
- zeama de la o portocala
- 50 gr stafide aurii
- 100 gr curmale
-scortitoara
- 2 linguri pasta de tomate
- sare, piper

Plan de lucru:
- Amestecam intr-un bol maslinele, curmalele, stafidele, scortitoara, ghimbirul, patrunjelul, usturoiul, sofranul, zeama de la lamaie, portocala (poza 2)
- Curatam si taiem julien morcovul, taiem cubulete pieptul de pui (poza 3).
- Calim ceapa, apoi adaugam si morcovul, lasam pe foc 2 minute (poza 4). Adaugam carnea, lasam pe foc pana aceasta isi schimba culoarea (poza 5). Turnam amestecul din bol, plus pasta de tomate diluata in 400 ml apa (poza 6). Lasam pe foc aproximativ 1 h.
- pofta buna! ( poza 7)

Timp de preparare: 90 minute
Pret: 6 lei/portia (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)

pui marocan 1 pui marocan 2 pui marocan 3 pui marocan 4 pui marocan 5 pui marocan 6 pui marocan 7
Filed under: A4. Preparate din pui&curcan