Pui Marocan
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Puiul marocan este o combinatie de arome dulce, acrisor, sarat si iute.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1):
- 1 piept de pui
- 2 cepe mici
- 100 gr masline verzi
- 1 bucata radacina ghmbir
- 1 legatura patrunjel
- 4 catei de usturoi
- sofran
- zeama de la o lamaie
- zeama de la o portocala
- 50 gr stafide aurii
- 100 gr curmale
-scortitoara
- 2 linguri pasta de tomate
- sare, piper
Plan de lucru:
- Amestecam intr-un bol maslinele, curmalele, stafidele, scortitoara, ghimbirul, patrunjelul, usturoiul, sofranul, zeama de la lamaie, portocala (poza 2)
- Curatam si taiem julien morcovul, taiem cubulete pieptul de pui (poza 3).
- Calim ceapa, apoi adaugam si morcovul, lasam pe foc 2 minute (poza 4). Adaugam carnea, lasam pe foc pana aceasta isi schimba culoarea (poza 5). Turnam amestecul din bol, plus pasta de tomate diluata in 400 ml apa (poza 6). Lasam pe foc aproximativ 1 h.
- pofta buna! ( poza 7)
Timp de preparare: 90 minute
Pret: 6 lei/portia (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A4. Preparate din pui&curcan