Pui Marocan
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Special pentru provocarea lunii decembrie gazduita de Brandusa, pe blogul ei, am facut acest pui marocan, in care aromele se imbina perfect cu stafide si lamaie.
INGREDIENTE:
3 catei usturoi zdrobiti
1 ceapa mare
1 1/2 lingurita boia de ardei
1 lingurita de chimen
1 lingura ghimbir proaspat, tocat fasii subtiri
1/2 lingurita tumeric
1/2 lingurita sofran
1/4 lingurita scortisoara
4 linguri ulei de măsline
6 bucati pulpe pui
2-3 felii lamaie taiate bucatele
sare
piper
500 ml apa
3 linguri stafide
3 linguri masline verzi fara samburi
1/2 legatura patrunjel
cateva fire de croiandru proaspat
PREPARARE:
Combinam toate condimentele intr-un castron mare. Separat punem usturoiul zdrobit si ceapa taiata julienne, sare, piper si o lingura ulei de masline. Tavalim bucatile de pui prin condimentele uscate si le lasam la marinat timp de o ora, in frigider.
Incalzim uleiul intr-o tigaie mai mare. Punem bucatile de pui la calit cateva minute pe ambele parti, apoi adaugam maslinele si bucatelele de lamaie, usturoiul si ceapa. Calim cam 5 minute. Adaugam stafidele, maslinele, turnam apa si lasam pe foc, acoperind cu un capac (la foc mediu spre mic), in jur de 40 minute. Verificam din cand in cand daca mai avem nevoie de apa. Sosul final trebuie sa fie scazut, dar suficient de moale astfel incat sa il punem peste garnitura.
Luam vasul de pe foc si adaugam patrunjelul si coriandrul verde, tocate marunt. Asezonam cu sare si piper si servim puiul langa o garnitura de cuşcuş, orez, sau pilaf de orez.
Pofta buna!
Reteta adaptata dupa : simplyrecipes.com