Pui Marinat Si Friptura Frageda,piperata La Tava
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un meniu de weekend ce atrage pe oricine .
2 linguri sos de soia
2 lingurite de mustar dulce
4 catei de usturoi
o lingura cu ulei de masline
cimbru,sare,piper,boia de ardei dulce
Toate aceste ingrediente le punem in blender ,mixam si rezulta o pasta cremoasa cu care ungem ,frecam puiul asezat intr-o tava, prin toate incheieturile .Puiul se inveleste cu folie alimentara si se lasa o noapte la frigider.
Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt(eu asa procedez ca sa nu se lipeasca) si asezam puiul inconjurat de cartofi .
Se pune la cuptor preincalzit,la foc mediu pentru o ora si jumatate .
Cartofii se scot mai devreme ,cam dupa 40 de minute cand incep sa se caramelizeze. Oricum se verifica si puiul si cartofii,din cand in cand .
Cartofii se taie cuburi ,se dau cu sare,piper,rozmarin si se stropesc cu ulei de masline !
Serviti cu salata verde si un pahar de bere !
Este un pui delicios si plin de arome !
Ingrediente pentru friptura de porc:
2 kg. de pulpa porc dezosata
100 ml. de ulei
150 ml. de vin rosu
condimente pentru friptura
piper si sare
Am spalat bine carnea ,am sters-o si am frecat fiecare bucata cu amestecul de condimente ,sare,piper si am adaugat vinul .Am lasat fripturile, una peste alta, intr-o cratita pana a doua zi la rece, invelita cu folie alimentara .
A doua zi am asezat fripturile intr-o tava de sticla(nu se lipeste) ,am turnat sucul ce l-a lasat in cratita si am pus uleiul.
Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor- incins- o ora. Dupa acest timp am scos folia si am mai lasat-o 30-40 de minute ca sa se rumeneasca!
Este foarte frageda si gustoasa !
Pofta buna !