Pui Marinat In Iaurt Condimentat
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Seamana cu un pui tandoori, masala chicken si alte dracii din astea, insa nu am folosit vreo reteta anume, doar aveam iaurt in plus (50% reducere la Billa) iar de condimente indiene nu duc lipsa.
De obicei evit carnea de pui, dar asta era ferm si ieftin (si dupa coacere a fost destul de tare in fibra), asa ca am adunat doua pulpe si, pentru ca in drum mi-a iesit si iaurt din ala perfect barbatesc, mi-am adus aminte ca nu mai facusem de mult genul asta de pui.
Asa ca am pregatit o marinata dintr-un amestec de condimente (meat masala, va arat si ce contine), iaurt, ulei de masline, paprika, zeama de lamaie, ardei iute si usturoi feliute. E destul de important sa fie feliute, se face asa, crocant, la final.
Amestecul meu era gata facut, dar va puteti combina singuri ce va place, iaca ideea de baza:
Se amesteca totul, se imbraca pulpele crestate si se lasa la rece pana va hotarati sa le faceti.
Eu le-am copt cum imi place de obicei, pe gratar, deasupra tavii cu apa (gratarul ala o sa isi dea curand obstescul sfarsit si Daiso nu mai exista).
Inainte:
Dupa:
Garnitura a fost orez simplu, deci totul sec, fara sosuri.
Cateva mentiuni, daca puneti pulpele de crude, atentie ca sosul de iaurt se arde destul de repede, chiar la foc mic, deci trebuie intoarse si unse cu extra marinata pe care o pastrati.
Daca nu va place pielea de pui (ea va fi aromata, dar nu crocanta), o indepartati.
Daca nu vreti sa suciti pulpele, le puteti opari, pardon, blansa nitelus inainte, apoi dupa ce s-au racit treceti mai departe.
Daca e bun? Excelent, de crud imi place mai mult dar e nitel de bibilit, am pus in ultimul strat feliutele de usturoi care au fost super crocante si bune amestecate cu orezul. Leftovers: doar niste orez, sa vad ce fac cu el azi, nu il dau la caine, ca e Thai.
rororo