Pui Marinat Cu Sos De Curry
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 4 pulpe de pui
- 3 linguriţe curry
- 50 ml sos de soia
- 20 ml ulei de măsline
- jumătate de lămâie
- sare, piper
Mod de preparare:
Se spală pulpele de pui şi se taie în jumătate. Se amestacă praful de curry cu sosul de soia, uleiul de măsline, sare şi piper (după gust) şi cu zeama de la jumătatea de lămâie stoarsă. Se amestecă bine până se obţine un sos prin care se trece fiecare bucată de pui punându-se într-un bol. După ce aţi trecut toate bucăţile de pui prin sos, puneţi peste ele sosul rămas, acoperiţi bolul şi puneţi-l la rece unde îl veţi lăsa aproximativ 4 ore. După acest timp puneţi bucăţile de pui într-o tavă, stropiţi-le cu puţin ulei de măsline şi o ceaşca de apa, acoperiţi cu folie şi introduceţi tava în cuptorul încins în prealabil. Lăsaţi să se coacă aproximativ 20 de minute apoi scoateţi folia, întoarceţi carnea pe cealaltă parte şi introduceţi tava înapoi în cuptor încă 20 de minute. Gata…pulpele vor fi crocante şi vor avea un gust dulceag nemaipomenit. Serviţi-le lăngă o garnitură de cous-cous, orez sau chiar o salată proaspătă…toată lumea va spune la final: DELICIOS!
Notă:
Tumericul sau curcuma, este o plantă ierboasă, de origine asiatică, înrudită cu ghimbiru l. Pudra extrasă din aceasta are o culoare galben-portocalie şi un gust aromat, iute, şi se foloseste în amestecurile de condimente curry. Desi despre curry nu putem spune ca este un ingredient reprezentativ pentru China, el totusi se foloseste si aici. Am putea numi acest fel un tip de mancare “modern” deoarece, el cu siguranta este un imprumut in bucataria chineza, cel mai probabil din Japonia sau India.