contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Marengo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Marengo este un sat în Italia, unde Napoleon a castigat o batalie impotriva austriecilor în 1800. Bucatarul sau a inventat aceasta reteta la intoarcerea acestuia, care i-a cerut o mancare rapida. Bucatarul a improvizat cu ce avea: pui, rosii, ceapa, usturoi, ierburi, ulei si creveti. Dupa ce a pregatit puiul, s-a mai folosit de un ou prajit si raci fierti drept garnitura. Eu am inlocuit creveti cu ciuperci. E si aceasta o varianta foarte des folosita.

 

Ingrediente:
* 1 pui taiat în bucati        * 1 ceapa
* 2 catei de usturoi       * 3 rosii
* 2 lg ulei de masline         * 60 g unt
* 1 pahare de vin rosu
* 1 foaie de dafin        * supa de pui
* 200 gr ciuperci
* sare      * piper         * patrunjel tocat

 


Mod de preparare:
Portionati puiul. Eu am folosit doar pulpe de pui. Adaugati sare, piper si faina peste bucatile de pui. Curatati rosiile de pielite si seminte sau folositi rosii din conserva. Curatati si pisati si usturoiul.
Frigeti bucatile de pui intr-o tigaie la foc mare cu ulei si unt. Atunci cand acestea sunt prind culoare, se scot pe o farfurie si in tigaie se adauga ceapa
julien. Cand e aurie se toarna vinul rosu care se fierbe pana scade la jumatate. Apoi se adauga si rosiile, usturoiul. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pune carnea de pui inapoi în cratita, se mai adauga supa de pui cat este nevoie si se fierbe la foc mic 30 minute.


Aproximativ 10 minute inainte de a fii gata se adauga si ciupercile si se contimua pana carnea este moale. Prajiti un ou cu putin ulei de masline.
Aranjati bucati de pui cu sos pe farfurii. Garnisiti cu un ou prajit pe o felie paine prajita si cu patrunjel tocat deasupra. Pofta buna!!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com