Pui Madras
Sursa Pui Madras
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Pui Madras e omniprezentul curry din mai toate meniurile stradale (sau nu) indiene. E un pui picant datorita ardeilor iuti folositi. Am pregatit puiul madras dupa reteta lui Gordon din Bucataria lumii, carte fantastica pe care daca inca nu o aveti e timpul sa o achizitionati de Litera.
Asadar ingrediente:
- un piept de pui fara piele si os
- ulei vegetal
- 1 ceapa curatata si tocata
- 2 catei de usturoi curatati si tocati
- 1 lingurita ghimbir pudra
- 1 lingurita chimion (cumin)
- 1 lingurita seminte coriandru
- 3 lingurite boia ardei
- 1/2 lingurita chilli pudra
- sare de mare
- 3 lingurite curry madras (il puteti achizitiona de pe afaf.ro)
- 1 lingurita garam masala
- 400 ml apa
- 400 rosii coapte si tocate
Taiati carnea de pui in cubulete. Intr-un wok incingeti uleiul si adaugati ceapa si caliti-o usor pana devine aurie. Apoi adaugati usturoiul zdrobit, boiaua de ardei, pudra de ghimbir, chimion, semintele de coriandru si praful de chili. Adaugati bucatile de carne si prajiti pe ambele parti amestecand continuu. Asezonati cu sare de mare.
Puneti apoi in tigaie rosiie tocate, curry madras, turnati apa si dati in clocot. Amestecati, potrivit focul spre mic si acoperiti lasand la fiert 30-35 minute. Amestecati din cand in cand. Daca se ingroasa prea tare si se lipeste de fundul cratitei, adaugati putintica apa si amestecati.
Adaugati garam masala si lasati tigaia pe foc inca 10 minute, neacoperita. Serviti preparatul cald spre fierbinte, cu frunze de coriandru, inlocuiti-le cu neaosul patrunjel verde, alaturi de un orez idian parfumat.
Pofta buna!